AZ ONLINE ÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEI

Tájékoztatjuk Önt, hogy a weboldal használata során Ön elfogadja jelen Általános Felhasználási Feltételben foglaltakat.

Annak érdekében, hogy a webhelyet a lehető legjobb körülmények között lehessen használni, javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el az összes felhasználási feltételt.

Ezt a weboldalt (a továbbiakban is “WEBOLDAL”) a SC Medical Outfit SRL (a továbbiakban: a „VÁLLALAT”) kezeli és tulajdona. Székhelye: Pandurok sugárút, SZ: 16/21, Marosvásárhely, Maros megye, Románia, a cég a RO29308719 adószámmal rendelkezik. Cégjegyzékszám J26 / 1095/2011, telefon: 0770.117.344. Munkahelyi hivatal: Marosvásárhely, Mező utca 18, Maros megye, Románia.

A weboldal üzemeltetője megtesz minden lehető intézkedést annak érdekében, hogy a weboldal tartalma a valóságnak megfeleljen, azon naprakész és pontos információk szerepeljenek. Az üzemeltető megtesz minden elvárható és lehetséges intézkedést, hogy a weboldal megfelelő minőségben elérhető legyen a látogatói számára. Sajnos azonban garantálni nem tudja, hogy minden időben, műszakilag teljes mértékben megfelelő formában elérhető legyen a weboldalon, mivel előfordulhatnak rajta kívül álló okokból meghibásodások, rendellenességek, továbbá az üzemeltető akaratából is - különösen karbantartás, javítás, fejlesztés időtartamára - szünetelhet a weboldal elérhetősége. Ugyanakkor, a vállalat, módosításokat hajthat végre az árlistán, értesítés nélkül.

Figyelmeztetés: A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

A hely és az információs struktúra koherenciája miatt a termékleírások néha hiányosak lehetnek, de a vállalat próbálja a legfontosabb információkat közölni ügyfelei számára.

A weboldalon található akciók és ajánlatok a rendelkezésre álló készlet korlátain belül érvényesek.

A weboldalon találhatnak linkeket más weboldalakhoz. A vállalat nem vállal felelősséget azon weboldalak adatvédelmi szabályzatai miatt, vagy bármilyen más információk miatt.

ÁLTALÁNOS MEGHATÁROZÁSOK

FELHASZNÁLÓ - Az a személy, amely magán-vagy szakmai célból látogat el a webhelyre, és amely elfogadta a Weboldal használatának feltételeit.

ÜGYFÉL – Az a személy, amely magán-vagy szakmai célból látogat el a webhelyre, és aki elfogadta a Weboldal használatának feltételeit, továbbá kezdeményez, és teljesít egy megrendelést.

VISSZAÉLÉSSZERŰ ALKALMAZÁS - A weboldal olyasfajta használatát jelenti, amely a hatályos rendeleteknek és jogszabályoknak nem felel meg vagy bármilyen más olyasfajta használata, amely károsíthatja a SC Medical Outfit SRL társaságát.

RENDELÉS: egy olyan elektronikus dokumentum, amely akkor jön létre, amikor egy ÜGYFÉL  belép az oldalra, és vásárol. Az említett dokumentum pedig a VÁLLALAT és az ÜGYFÉL közötti kommunikáció egyik formájaként szolgál.

SZERZŐDÉS: a VÁLLALAT által megerősített RENDELÉS, amelyen keresztül a VÁLLALAT beleegyezik, hogy termékeket és szolgáltatásokat szállít az ÜGYFÉLHEZ, és az ÜGYFÉL vállalja ezek fizetését.

A weboldal felhasználóit/ügyfeleit megkérjük, hogy figyelmesen olvassák el a következő felhasználási feltételeket.

Az alábbi feltételek tekintendők minimálisan alkalmazandó rendelkezéseknek, a weboldal használata a hatályos jogszabályok általános rendelkezései által műkődik.

Az Általános Felhasználási Feltételek bármikor módosulhatnak, ezek pedig kötelezővé vállnak minden FELHASZNÁLÓ és ÜGYFÉL számára.

A WEBOLDAL használatával a FELHASZNÁLÓ vállalja, hogy betartja az alább meghatározott feltételeket és az alkalmazandó törvényeket.

VÁSÁRLÁSI FOLYAMAT A WEBOLDALON. A SZERZŐDÉS

A RENDELÉS megkezdésével a weboldalon, az ÜGYFÉL egyetért azzal a kommunikációs formával (telefonon vagy e-mailben), amelyen keresztül a VÁLLALAT folytatja tevékenységeit az oldalon.

Ha a VÁLLALAT visszaigazolja a RENDELÉST, ez a RENDELÉS feltételeinek teljes elfogadását vonja maga után. A rendelést a VÁLLALAT általi elfogadását akkor tekintik befejezettnek, ha a VÁLLALAT elektronikusan visszaigazolást (e-mailt) küld a ÜGYFÉLNEK, anélkül, hogy az utóbbitól visszaigazolást kellene kérnie.

A VÁLLALAT nem tekinti a meg nem erősített RENDELÉST szerződés értékének. A RENDELÉS, akkor válik SZERZŐDÉSSÉ, amikor a VÁLLALAT megerősítését küld email-en. Az így megkötött szerződés alapját a jelenlegi értékesítési feltételek képezik.

A SZERZŐDÉS TÁRGYA

A SZERZŐDÉS tárgya azon termék/termékek és szolgáltatások összessége, amelyen az ÜGYFÉL kifejezi vásárlási szándékát egy RENDELÉS elindításával a WEBOLDALON, amit a VÁLLALAT visszaigazolt. A termék/termékeknek a weboldalon a VÁLLALAT által említett tulajdonságokkal rendelkezik.

A SZERZŐDÉS ÁRA

A termék/termékek ára megegyezik a WEBOLDALON feltüntetett árral. Az árat a VÁLLALAT bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja. A vállalat felhívja a figyelmét arra, hogy előfordulhatnak hibák mikor az ár nem valós a weboldalon. Ezekben az esetekben a VÁLLALAT tájékoztatni fogja az ÜGYFELET a helyes árról.

Áraink tartalmazzák az ÁFÁ-t.

SZÁLLÍTÁSI MÓD

A VÁLLALAT legfeljebb 30 napon belül teljesíti szerződéses kötelezettségeit attól a naptól számítva, amikor a RENDELÉSRE vonatkozó megerősítő üzenetet továbbította az ÜGYFÉLNEK. Abban az esetben, ha nem tudja végrehajtani a SZERZŐDÉST, mert a termék nem áll rendelkezésre, a VÁLLALAT tájékoztatja az ÜGYFELET erről a helyzetről.

A VÁLLALAT csak az információ megszerzése és az ÜGYFÉL egyetértésével szállíthat az ÜGYFÉLNEK hasonló, azonos árú terméket, abban az esetben, ha az eredetileg kért termék nem áll rendelkezésre.

A terméket/termékeket futárszolgálat útján juttatjuk el az ügyfélhez.

FIZETÉSI MÓDSZER

Az árat, a fizetési módot és a fizetési határidőt a RENDELÉSBEN találja meg. A VÁLLALAT számlát állít ki az ÜGYFÉL számára a szállítandó termékekről és szolgáltatásokról. Az ÜGYFÉL kötelezettsége, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően megadja a számla kiállításához szükséges összes információt.

Utánvétes fizetés: A fizetés teljes összege forintban történik, amikor a termékeket a futárszolgálaton keresztül kézbesítik, miután a csomagot az ÜGYFÉL ellenőrizte. A fizetés a kézbesítéskor közvetlenül a futárszolgálatnak történik.

A VÁLLALAT figyelmezteti az ÜGYFELEKET, hogy a futárral történő kézbesítés esetén a VÁLLALAT nem engedélyezi a csomagok kinyítását a kézbesítés aláírása és befizetése előtt, csak a kézbesítés aláírása és a befizetése után.

Online fizetés a kártya használatával: Az online fizetés személyes vagy cégkártyával teljes biztonsági feltételek mellett teljesíthető. A fizetésre elfogadott kártyák a VISA (Classic és Electron) és a MASTERCARD (beleértve a Maestro-t is, ha CVV2 / CVC2 kóddal rendelkeznek). További tranzakciós díjat nem számítunk bele.

A tranzakció helyes befejezéséhez meg kell adni a kártya kódját (a kártya előlapján található összes csoport összes számát, szóköz nélkül), az aláírási szalagon feltüntetett lejárati dátumot és a kártya hátoldalán lévő utolsó három számjegyet (a kártyától függően, hiányozhat).

A számlán szereplő pénznemtől függetlenül a tranzakciók forintban történnek, az ÜGYFÉL bankjának árfolyamán.

Fizetési megbízás: A fizetési megbízással történő fizetés csak a VÁLLALAT által kiállított számla alapján történik, a megrendelés telefonos megerősítését követően az értékesítési tanácsadóval.

Az áruk kézbesítése a fizetés visszaigazolása után történik.

A VÁLLALAT és az ÜGYFÉL eltérő megállapodása hiányában, a szerződés alapján a VÁLLALAT nem vállalja a felelősséget az ÜGYFÉL által megrendelt termékekért és/vagy szolgáltatásokért, a futárnak vagy az ügyfél képviselőjének való átadás pillanatától.

A VÁLLALAT gondoskodik az áruk megfelelő csomagolásáról és a kísérő dokumentumok továbbításáról, az ÜGYFÉL részére.

A VÁLLALAT csak Magyarország, és Románia területén fogja szállítani a termékeket és a szolgáltatásokat.

A termékek és szolgáltatások tulajdonjoga a fizetéskor átruházódik az ÜGYFÉLRE.

VISSZATÉRÍTÉSI POLITIKA

MAGÁNSZEMÉLYEK:

3 dolgot kell végrehajtania:

  • Jelezze e-mailben szándékát;
  • Küldje el a csomagot az alábbi feltételeket teljesítve;
  • Küldjön IBAN számlát – az alábbiakban részletezzük

Mindezt a csomag átvételétől számított 14 napon belül.

A fogyasztó köteles írásban értesíteni a kereskedőt, az office@med-fit.hu e-mail címen, hogy lemond a vásárlásról, és visszaküldi a terméket/termékeket, a szóban forgó rendelés minden részletének megadásával, a termék átvételétől számított 14 napon belül, illetve szolgáltatás esetén a szerződés megkötésétől számítva az O.U.G. 34/2014 Sz. Törvény, 130/2000 és a távollevők között kötött szerződések jogrendjéről szóló 51/2003. Sz. Törvény szerint, teljesítve az alábbi feltételeket.

Ezért a fogyasztónak joga van a megvásárolt terméket, büntetés nélkül a kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül visszajuttatni, a visszaküldés közvetlen költségeinek vállalásával. A határidőt meghaladó visszaküldési kérelmeket megalapozatlannak/érvénytelennek tekintjük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy ha a visszatérítést igénylő termékek vagy azok csomagolása sérült vagy hiányos, kopás- vagy használati nyom/mosás nyomai, karcolások, foltok vannak, ha a termékek nem azonos állapotban vannak, mint ahogyan küldtük, hiányoznak a kiegészítők, hiányzó garancialevelek, hiányzik a vásárlást kísérő dokumentum, fenntartjuk a jogot, hogy elfogadjuk-e a visszatérítést, vagy hogy megtartunk egy összeget a termék értékéből, ezt az összeget pedig a károk felmérése után közlünk az ügyféllel.

A fogyasztó csak arra vállal felelősséget, ha a termékek kezelése során bekövetkező károkat hoz létre, ez eltér a termékek jellegétől, tulajdonságaitól és működésétől. A 2011/83/EU irányelvvel összhangban a cikkely 47. pontja alapján: az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapítása érdekében a fogyasztó ugyanúgy kell kezelje és megvizsgálja a termékeket, mint ahogyan üzletben szokták azt engedni; például a fogyasztó csak fel kellene probálja a ruhát, és nem viselje. A visszaküldés elutasítása esetén a csomagot visszaküldjük az ügyfélnek.

A VISSZAKÜLDENDŐ TERMÉKEKET A „KAPCSOLAT” OLDALON MEGJELENÍTETT CÍMRE VÁRJUK, és aláírás alapján fogjuk átvenni! NEM MEGYÜNK A POSTÁRA vagy a FUTÁRSZOLGÁLTATÓK SZÉKHELYÉRE A CSOMAG ÁTVÉTELÉÉRT!

A terméket az eredeti, sértetlen csomagolásában kell visszaküldeni, a sértetlen tartozékaival és a címkéivel együtt. Kérjük, hogy a visszaküldésekor megfelelő módon csomagolja a terméket – egy külső csomagolásba - hogy az eredeti csomagolásra ne ragasszanak címkéket vagy feliratokat a futár vagy valaki más által. A lábbelit nem szabad használni, ezt eredeti, sértetlen csomagolásában kell visszaküldeni, a dobozok a termék részének tekintendők.

Meg kell adnia a saját IBAN-számláját is és ennek SWIFT kódját(nem fizethetünk más személyhez tartozó számlára, ezért a számlán szereplő személy számláját adja meg!). A csomag megérkezése után ellenőrizve lesz, és ha teljesítették a feltételet, akkor a vállalat kiállítja a sztornó számlát, amelyet e-mailben fog megkapni (Figyelem: gmail és yahoo fiókok esetén az e-mailek gyakran a SPAM mappába kerülnek - kérjük ellenőrizze ezt a mappát is).

A termék visszatérítési jogának gyakorlása esetén annak értékét a termék visszaérkezésétől számított 14 napon belül visszatérítjük a megrendelést visszaküldő ügyfél bankszámlájára. A szállítás költsége NEM térül meg! A részleges visszaküldések esetén az ingyenes szállításban részesült ügyfeleknek, sztornó számlát készítünk a visszatérített termékekről, a megrendelést újraszámoljuk a megmaradó termékek költségeivel az ügyfél számára, és hozzáadjuk - a kapott értéktől függően - az eredeti szállításhoz kapcsolódó költségeket. Az ingyenes kiszállítás előnyeinek teljes visszatérítése esetén az eredeti bónusz szállítás költségét hozzáadják a sztornó számlához.

KIVÉTELEK:

A következő termékkategóriák nem küldhetők vissza:

a) az ügyfél előírásai szerint készített termékek;

b) egyedi személyre szabott termékek.

Az ügyfél, aki értesítette a céget a csere szándékáról, köteles a csomagot a fenti feltételeknek megfelelően 14 napon belül visszaküldeni.

*Megjegyzés: Helytelenül rendelt méretek esetén  a termék/termékek megváltoztathatók más méretekkel, a "Gyakori kérdések" oldalon - https://med-fit.hu/gyakori-kerdesek - a 7-ik cikkben leírt feltételek szerint. A csere költségeit az ügyfél fedezi.

JOGI SZEMÉLYEK:

A fogyasztó köteles írásban értesíteni a kereskedőt, az office@med-fit.hu e-mail címen, hogy lemond a vásárlásról, és visszaküldi a terméket/termékeket, a szóban forgó rendelés minden részletének megadásával, büntetés nélkül, határidőn belül. A termék kézhezvételétől számított 10 napon belül, vagy a szerződés megkötésétől számítva, csak az alábbi feltételeknek megfelelően.

Ezért a fogyasztónak joga van a megvásárolt terméket büntetés nélkül a kézhezvételtől számított 10 naptári napon belül visszajuttatni a céghez, a visszaküldés közvetlen költségeinek fizetésével. A határidőt meghaladó visszatérési kérelmeket megalapozatlannak/érvénytelennek tekintjük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy ha a visszatérítést igénylő termékek vagy azok csomagolása sérült vagy hiányos, kopás - vagy használati nyom/mosás nyomai, karcolások, foltok vannak, ha a termékek nem azonos állapotban vannak, mint ahogyan küldtük, hiányoznak a kiegészítők, hiányzó garancialevelek, hiányzik a vásárlást kísérő dokumentum, fenntartjuk a jogot, hogy elfogadjuk-e a visszatérítést, vagy hogy megtartunk egy összeget a termék értékéből, ezt az összeget pedig a károk felmérése után közlünk az ügyféllel.

A fogyasztó csak arra vállal felelősséget, ha a termékek kezelése során bekövetkező károkat hoz létre, ez eltér a termékek jellegétől, tulajdonságaitól és működésétől. A 2011/83/EU irányelvvel összhangban a cikkely 47. pontja alapján: az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapítása érdekében a fogyasztó ugyanúgy kell kezelje és megvizsgálja a termékeket, mint ahogyan üzletben szokták azt engedni; például a fogyasztó csak fel kellene probálja a ruhát, és nem viselje. A visszaküldés elutasítása esetén a csomagot visszaküldjük az ügyfélnek.

A VISSZAKÜLDENDŐ TERMÉKEKET A „KAPCSOLAT” OLDALON MEGJELENÍTETT CÍMRE VÁRJUK, és aláírás alapján fogjuk átvenni! NEM MEGYÜNK A POSTÁRA vagy a FUTÁRSZOLGÁLTATÓK SZÉKHELYÉRE A CSOMAG ÁTVÉTELÉÉRT!

A terméket az eredeti, sértetlen csaomagolásában kell visszaküldeni, a sértetlen tartozékaival és a címkéivel együtt. Kérjük, hogy a visszaküldésekor megfelelő módon csomagolja a terméket – egy külső csomagolásba - hogy az eredeti csomagolásra ne ragasszanak címkéket vagy feliratokat a futár vagy valaki más által. A lábbelit nem szabad használni, ezt eredeti, sértetlen csomagolásában kell visszaküldeni, a dobozok a termék részének tekintendők.

Ugyanakkor, eredeti vagy másolatban be kell nyújtania a vállalatának a bankszámla tagságát, (nem tudunk fizetni egy másik JOGI vagy magánszemélyhez tartozó számlára). A termék visszatérítési jogának gyakorlása esetén annak értékét a visszaküldéstől számított 30 napon belül visszatérítik a megadott bankszámlára. A szállítás költsége NEM térül meg! A részleges visszaküldések esetén az ingyenes szállításban részesült ügyfeleknek, sztornó számlát készítünk a visszatérített termékekről, a megrendelést újraszámoljuk a megmaradó termékek költségeivel az ügyfél számára, és hozzáadjuk - a kapott értéktől függően - az eredeti szállításhoz kapcsolódó költségeket. Az ingyenes kiszállítás előnyeinek teljes visszatérítése esetén az eredeti bónusz szállítás költségét hozzáadják a sztornó számlához.

KIVÉTELEK:

A következő termékkategóriák nem küldhetők vissza:

a) az ügyfél előírásai szerint készített termékek;

b) egyedi személyre szabott termékek.

Az ügyfél a következő helyzetekben küldheti vissza a vásárolt termékeket:

- A termék nem felel meg a www.med-fit.hu weboldal előírásainak;

- A csomagok súlyos károkat mutatnak;

- Nem azokat a termékeket kapta, amiket rendelt.

*Megjegyzés: Helytelenül rendelt méretek esetén  a termék/termékek megváltoztathatók más méretekkel, a "Gyakori kérdések" oldalon - https://med-fit.hu/gyakori-kerdesek - a 7-ik cikkben leírt feltételek szerint. A csere költségeit az ügyfél fedezi.

Az ügyfél, aki értesítette a céget a csere szándékáról, köteles a csomagot a fenti feltételeknek megfelelően 10 munkanapon belül visszajuttatni.

MEGBÍZÁS ÉS ALVÁLLALKOZÁS

Az eladó harmadik személyt bízhat meg és/vagy alvállalkozásba adhatja a MEGRENDELT termékeket, a rendelés teljesítésével kapcsolatos szolgáltatások vérgehajtására, az ÜGYFÉL értesítésével, az ügyfél engedélye nélkül.

A VÁLLALAT betart minden egyes kovenkciót, ami közte és az ügyfél között a szerződésben megfogalmazódik.

SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

A VÁLLALAT a megrendelt termékeket a weboldalon említett feltételeknek megfelelően, a RENDELÉS generálásának napján, vagy attól a naptól számított 30 napon belül kézbesíti, hacsak a felek nem állapodnak meg másként.

Ha a VÁLLALAT nem tudja végrehajtani a SZERZŐDÉST, hiányzó termék vagy szolgáltatás esetén, tájékoztatja az ÜGYFÉLET erről, az előre befizetett termékek/szolgálatások árát pedig legkésőbb 30 napon belül visszatérítjük.

Ha a VÁLLALAT nem tudja betartani a szállítási határidőket, értesíti az ÜGYFÉLET a szállítás befejezésének várható határidejéről.
Abban az esetben, ha a VÁLLALAT téves információkat kap a termékek számlázásáról vagy kiszállításáról, a VÁLLALAT megtagadhatja a csomag kézbesítését, anélkül, hogy ezt a SZERZŐDÉS megsértésének tekintenék, vagy új határidőt állapíthat meg a megrendelés teljesítésére
.
 
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Az adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően, bizalmasan kezeljük, csak annak érdekében használjuk fel, hogy a lehető legjobb kiszolgálást kaphassák ügyfeleink. A VÁLLALAT vállalja, hogy betartja a személyes adatok feldolgozása és ezen adatok szabad mozgása tekintetében a személyek védelméről szóló 677/2001 Törvényt.

A VÁLLALAT által gyűjtött adatokat adatbázisokban tárolják, és a VÁLLALAT minden intézkedést megtesz a véletlen vagy illegális károkkal szembeni védelem érdekében.

A SZERZŐDÉS teljesítése érdekében a VÁLLALAT az ÜGYFELEKTŐL összegyűjtött személyes adatokat továbbítja a termékeket kézbesítő futárszolgálatnak, valamint azon banki egységeknek, amelyeken keresztül az online fizetések feldolgozásra kerülnek.

JOGI INFORMÁCIÓK

A VÁLLALAT FELELŐSSÉGE

A VÁLLALAT nem vállal felelősséget a bekövetkezett veszteségekért, amely a jelen feltételek és/vagy a SZERZŐDÉS betartásának, valamint a weboldalon említett egyéb utasítások be nem tartásából származik.

A VÁLLALAT nem felel sem a WEBOLDAL meghibásodása miatt keletkezett károkért, sem a weboldalon elérhető linkek elérésének lehetetlenségéből eredő károkért.

A VÁLLALAT nem vállal felelősséget semmilyen kárért, amelyet az ÜGYFÉL vagy bármely harmadik fél szenvedhet, ha a VÁLLALAT a SZERZŐDÉS szerinti kötelezettségeinek valamelyikét teljesíti, valamint a termékek és szolgáltatások szállítás utáni használatából eredő károkért.

GARANCIÁK

Az összes, a weboldalon forgalmazott termékre vonatkoznak a garanciális feltételek, a hatályos jogszabályokkal és a gyártók kereskedelempolitikájának megfelelően.

A megvásárolt termék/termékek hiányosságaival kapcsolatos panaszokat a http://www.med-fit.hu/contacts/  weboldalon lehet benyújtani.

A VÁLLALAT által nyújtott bármely más termék vagy szolgáltatás minősége és kinézete, amelyet egy harmadik féllel történő szerződéskötés által  hoztak létre, teljes mértékben az utóbbi felelőssége.

A VÁLLALAT nem garantálja, hogy a weboldalon megvásárolható bármely termék/szolgáltatás készleten van.

HATÓKÖR

Egyik fél sem lesz felelős a szerződéses kötelezettségeinek elmulasztásáért, ha ennek elmulasztása vis maior következménye, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

ALKALMAZANDÓ JOG - JOGHATÓSÁG

A SZERZŐDÉSRE a román törvények vonatkoznak. A VÁLLALAT és az ÜGYFÉL közötti esetleges vitákat békés úton rendezik, vagy ha ez nem lehetséges, a viták megoldását az illetékes román bíróságon rendezik, Marosvásárhelyen.

SZELLEMI TULAJDONJOGOK

A webhelyen található összes anyag a VÁLLALAT szellemi tulajdonát képezi. Ezeket az anyagokat nem lehet lemásolni vagy reprodukálni. A WEBOLDAL teljes oldalai azonban kinyomtathatók, ha személyes célokra kívánják felhasználni.

Anélkül, hogy figyelmen kívül hagynánk a fentiek általános alkalmazhatóságát, a VÁLLALAT alkalmanként lehetőséget kínál arra, hogy háttérképeket, képernyővédőket vagy egyéb segédprogramokat tölthessen le a WEBOLDAL-ról.

A SZEMÉLYES ADATOK FELDOLGOZÁSA

A személyes adatok alatt az azonosított vagy azonosítható magánszemélyre vonatkozó bármely információt értjük; azonosítható személy: az a személy, akit közvetlenül vagy közvetetten lehet azonosítani, különösen azonosító szám alapján vagy fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy társadalmi identitására jellemző egy vagy több tényező alapján.

A személyes adatok feldolgozása minden olyan művelet vagy műveletsorozat, amelyet a személyes adatokkal automatikus vagy nem automatikus módon végeznek, mint például gyűjtés, regisztráció, szervezés, tárolás, adaptálás vagy módosítás, extrakció, konzultáció, felhasználás, nyilvánosságra hozatal harmadik fél továbbításához, terjesztés vagy bármilyen más módon, csatlakozással vagy kombinálással, blokkolással, törléssel vagy megsemmisítéssel.

A VÁLLALAT csak a LÁTOGATÓ/FELHASZNÁLÓ/ÜGYFÉL önként megadott személyes adatait rögzíti.

A 677/2001 / Törvény előírásainak megfelelően, a személyes adatok feldolgozása, valamint ezen adatok szabad mozgása érdekében, a VÁLLALAT kötelessége, hogy a FELHASZNÁLÓK/ÜGYFELEK által megadott személyes adatokat biztonságos módon kezelje, és csak a meghatározott célokra használja fel azokat.

A VÁLLALAT tiszteletben tartja a webhelyhez hozzáférő minden személy adatainak bizalmas kezelésének jogát.

A VÁLLALAT csak akkor gyűjt személyes adatokat a FELHASZNÁLÓKTÓL (név, cím, telefon vagy e-mail cím) (a továbbiakban: személyes adatok), ha a FELHASZNÁLÓK/ÜGYFELEK maguk közlik ezeket az adatokat.

A rendelés leadásával és a személyes adatok kitöltésével a regisztrációs űrlapokon, a FELHASZNÁLÓK/ÜGYFELEK kijelentik, hogy egyetértenek azzal, hogy minden személyes adataik szerepeljenek a VÁLLALAT adatbázisába, és egyértelműen egyetértenek azzal, hogy minden személyes adataikat tárolják és felhasználják, a következőkre:

1. marketingtevékenységek: információk vagy kereskedelmi üzenetek (ajánlatok, promóciók, reklám- és marketingüzenetek a VÁLLALAT, illetve a VÁLLALAT bármely együttműkődő partnerével kapcsolatos tevékenységeivel) küldése a VÁLLALATNAK közölt e-mail címekre,

2. versenyekben, promóciókon való részvétel;

3. nem kereskedelmi vagy adminisztratív üzenetek továbbítása (a webhely változásaival, az adminisztrációval stb. kapcsolatban);

4. a felajánlott szolgáltatások minőségének és a WEBOLDAL imázsának javításához, valamint új jellegzetes elemek, promóciók, funkciók és új szolgáltatások létrehozásához szükséges belső statisztikák;

5. a weboldal korlátozott hozzáféréssel rendelkező szakaszokhoz való hozzáférés biztosítása érdekében;

6. piackutatások;

7. az értékesítési adatok nyomon követése.

A VÁLLALAT ezeket az információkat a fent említett tevékenységekre vonatkozóan ismertetheti forgalmazóival és ügynökeivel.

A VÁLLALAT nem ad nyilvánosságra semmiféle információt a FELHASZNÁLÓIRÓL/ÜGYFELEIRŐL, anélkül, hogy ezzel kapcsolatban megkapná ügyfelei engedélyét. Ugyanakkor nyilvánosságra hozhatja a személyes információkat és adatokat, ha ezt a törvény kifejezetten előírja.

A 677/2001, Törvény szerint A FELHASZNÁLÓK / ÜGYFELEK részesülnek az információhoz való joggal (12. cikk), az adatokhoz való hozzáféréssel (13. cikk), a beavatkozással (14. cikk), az ellenzékkel (15. cikk), továbbá egyik ügyfél sem részesül egyéni döntésmeghozatallal ( 17. cikk) illetve bírósághoz fordulhatnak (18. cikk). Ugyanakkor joguk van ellenezni a vállalatra vonatkozó személyes adatok feldolgozását és kérni az adatok törlését. E jogok gyakorlása érdekében bárki fordulhat írásbeli kérelemmel, keltezéssel és aláírással a VÁLLALAT székhelyére.

Az SC Medical Outfit SRL székhelyének címzett, keltezett és aláírt írásbeli kérelem alapján a FELHASZNÁLÓK/ÜGYFELEK ingyenesen gyakorolhatják a következő jogokat:

- évente egyszer annak megerősítése, hogy a személyes adataikat nem dolgozzák fel;

- beavatkozhatnak az átadott adatokba;

- ellenezhetik az adatok feldolgozását sajátos helyzetükhöz kapcsolódó indokolt és jogos okokból.

Mindenkinek joga van jogszerű okokból kifogást emelni a rá vonatkozó adatok kezelése ellen. Ez a felszólalási jog kizárható bizonyos, a törvény által előírt adatfeldolgozás esetén (pl.: pénzügyi és adóügyi szolgálatok által végzett feldolgozás, rendőrség, igazságszolgáltatás, és társadalombiztosítás által végzett feldolgozások). Ezért ez az állítás nem vehető fel, ha a feldolgozás kötelező jellegű; mindenkinek joga van indoklás nélkül, díjmentesen kifogást emelni személyes adatainak közvetlen marketing célú feldolgozása ellen.

A NEM SZEMÉLYES ADATOK AUTOMATIKUS GYŰJTÉSE.

Bizonyos esetekben a VÁLLALAT nem személyes információkat gyűjthet a FELHASZNÁLÓKTÓL/ÜGYFELEKTŐL. Ilyen információ például: a használt böngésző típusa, a használt számítógép operációs rendszere és annak a webhelynek a domain neve, amelyről a weboldalhoz kapcsolódtak.

Az OLDAL FELHASZNÁLÁSA alatt a VÁLLALAT bizonyos információkat tárolhat a FELHASZNÁLÓKRÓL/ÜGYFELEKRŐL. Ez az információ "Cookie" vagy hasonló fájl formájában jelenik meg. Ezek a "Cookie-k"  segítik a VÁLLALAT-ot egy olyan webhely felépítésében, amely a legjobban megfelel a FELHASZNÁLÓK/ÜGYFELEK érdekeinek és preferenciáinak.

A legtöbb internetes böngészővel törölheti vagy blokkolhatja a "cookie" fájlokat, vagy figyelmeztetést kaphat, mielőtt ilyen fájlt fogadna. A vállalat azt javasolja, hogy a FELHASZNÁLÓK/ÜGYFELEK olvassák el a böngésző útmutatásait vagy a súgófájlt, hogy ezekről a funkciókról bővebben tájékozódjanak.

COOKIE-K (SÜTIK) HASZNÁLATA

A sütik olyan szövegrészek, amelyeket a böngésző felhasznál az információk tárolására a rendszer mágneses meghajtóján.

Minden sütit csak az azt létrehozó webszerver olvashat el.

A sütik nem továbbíthatnak információkat a mágneses meghajtójáról.

A PC Garage sütik segítségével ismeri fel, hogy létrehozott-e már ügyfélfiókot vagy sem,  ezért nem szükséges minden alkalommal újból megadnia az információkat, amikor belép a webhelyre. Az SC Medical Outfit sütiket is használhat az üzletlátogatás személyre szabásához.

Nem használunk sütiket a kártyaadatok, címek vagy egyéb személyes adatok tárolására.